100% electric. 100% plăcere de a conduce. 100% BMW.

Știai că la Jocurile Olimpice de Vară din 1972, care au avut loc la München, un model BMW 1602e integral electric s-a deplasat în fața atleților la probele de anduranță pentru a-i filma și pentru a le oferi apă atunci când aveau nevoie? Fără emisii de noxe și silențios, acesta era partenerul ideal la acea vreme și nu îi împiedica pe competitori să-și atingă performanța maximă. Astăzi, aproape cinci decenii mai târziu, am perfecționat acest aspect, precum și cunoștințele noastre din domeniul mobilității electrice, prin dezvoltarea continuă a tehnologiei BMW eDrive și a mărcii BMW i. Cu modelele noastre complet electrice BMW iX, BMW iX3, BMW i3 și BMW i3s, experimentezi o senzație cu totul nouă de plăcere de a conduce. La urma urmei, nimic nu se compară cu rularea aproape silențioasă prin traficul urban sau rural, răspunsul instantaneu al motorului electric și accelerația unică încă de la plecarea de pe loc – și toate acestea fără emisii de noxe și fără gaze de evacuare. Însoțește-ne pentru a descoperi lumea modelelor BMW electrice.

COMPARAȚIE MODELE ELECTRICE BMW.

#ELECTRIFYOU

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE ELECTRICE.

Un automobil integral electric (BEV – „Battery Electric Vehicle”, trad. „Automobil cu baterie electrică”) funcționează exclusiv pe bază de electricitate. Prin urmare, acesta nu are un motor electric pentru a-l propulsa. Electricitatea este stocată în baterie. Capacitatea sa determină autonomia modelului electric sau, cu alte cuvinte, distanța care poate fi parcursă cu o singură încărcare a bateriei.
Mulți conducători auto sunt îngrijorați cu privire la autonomie – în majoritatea cazurilor aceste griji fiind nefondate. La urma urmei, în prezent majoritatea BEV-urilor au o autonomie de peste 250 km. Și, în orice caz, 90% dintre conducătorii auto din Germania, de exemplu, călătoresc mai puțin de 100 de kilometri pe zi.
Modele integral electrice sunt ideale pentru utilizatorii care își pot încărca automobilul la domiciliu sau la serviciu. În același timp, se urmărește în mod intensiv extinderea infrastructurii de încărcare. Tot timpul apar stații noi de încărcare în zonele urbane și pe autostrăzi. Aceasta include, de asemenea, un număr mare de stații de încărcare de mare putere pentru o încărcare ultra-rapidă în timpul călătoriei, de exemplu la partenerul nostru IONITY în Europa. În viitor, ca rezultat, călătoriile lungi vor deveni tot mai ușoare.

Un model electric oferă o senzație de condus complet nouă și emoționantă. Datorită cuplului disponibil încă de la pornire, poți descoperi dinamica de condus fascinantă în mod electric și accelerația spontană. În același timp, motorul electric aproape silențios îți oferă o experiență de condus nouă și relaxantă.
Atunci când conduci, un model electirc îți permite să călătorești fără emisii de noxe și, prin urmare, oferă protecție maximă pentru mediul înconjurător.
Un avantaj suplimentar al modelelor electrice este și faptul că acestea sunt în cea mai mare categorie de subvenții și stimulente fiscale specifice fiecărei țări.

Un factor extern important care influențează performanța și capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil știi de la bateria telefonului tău mobil, performanța scade la temperaturi scăzute sau ridicate. În automobilul tău, însă, influența temperaturii este în mare parte minimizată prin intermediul unor strategii operaționale optimizate. Și știai că capacitatea sistemului de stocare oferă și informații despre autonomia ta disponibilă? În afară de temperatură, alți factori care o influențează sunt utilizarea sistemelor pe bază de energie, precum aerul condiționat, greutatea transportată și stilul tău de condus.

Dacă îți lași automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanței, încearcă să menții nivelul de încărcare între 30% și 50% și să lași automobilul într-un loc răcoros și ferit de razele directe ale soarelui pe timpul verii și într-un garaj pe timpul iernii. În plus, automobilul nu trebuie lăsat în priză la încărcat, atunci când este staționat pentru o perioadă mai lungă de timp.

GĂSEŞTE NOUL TĂU AUTOMOBIL ELECTRIC BMW.

TEHNOLOGIA ÎN PRIM-PLAN.

Descoperă tehnologia de propulsie BMW eDrive integral electrică.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE AUTONOMIA AUTOMOBILELOR ELECTRICE BMW.

Autonomia unui automobil electric depinde de diverşi factori, cum ar fi stilul de condus, condiţiile de traseu, echipamentele automobilului, condiţiile meteorologice şi sarcina utilă.

La fel ca în cazul automobilelor cu sistem de propulsie convenţional, stilul de condus de asemenea influenţează autonomia unui model electric. Ca regulă generală, un stil de condus anticipativ, relaxat şi constant îţi optimizează autonomia. Dacă, de exemplu, reduci viteza pe autostradă, ca rezultat, poţi creşte în mod vizibil autonomia. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, energia cinetică este convertită în energie electrică şi transferată către baterie – astfel, obţii mai mulţi kilometri de autonomie.

Viteza mare (pe autostradă) reduce autonomia cel mai mult, în timp ce traficul din oraş duce la o autonomie mai mare datorită vitezei mai reduse şi a ratelor mari de recuperare (spre deosebire de automobilele cu motoare cu combustie internă). Mai mult, autonomia este redusă atunci când afară sunt temperaturi scăzute, din cauza utilizării sistemului de încălzire, iar la temperaturi ridicate din cauza funcţionării sistemului de climatizare la capacitate mare. În ceea ce priveşte caracteristicile/echipamentele speciale, alegerea unor anvelope de dimensiuni mari reduce, în general, autonomia (dacă dezavantajul aerodinamic nu este compensat de un design mai închis al roţii). Clasa de rezistenţă la rulare a anvelopelor este de asemenea relevantă pentru autonomie: de exemplu utilizarea unei anvelope de iarnă reduce autonomia în comparaţie cu o anvelopă de vară Label A.

În alegerea modelului, autonomia comunicată se bazează pe ciclul WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”).

WLTP permite calcularea autonomiei în condiţiile de conducere recomandate. WLTP presupune existenţa unui stil de conducere defensiv, cu o combinaţie de rute incluzând străzi din oraş, drumuri rurale şi autostrăzi.

Indicatorul de autonomie îţi permite să estimezi autonomia în cazul condiţiilor tale specifice de condus. Cercul exterior reprezintă valoarea autonomiei calculată pe baza distanţelor liniare (nu harta rutieră reală), în timp ce cercul interior arată valoarea calculată -30% pentru a ţine cont de rutele din viaţa reală.

Consum de energie şi emisii de CO₂.

BMW iX xDrive50:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 19.8-21.4
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX xDrive40:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 19.3–21.0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX M60:
Consum de energie, în kWh/100 km (WLTP): 21.7–24.7*
Autonomie electrică în km (WLTP): până la 561*
Emisii de CO2, în g/km: 0

BMW i4 M50:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 18.0–22.5
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i4 eDrive40:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 16.1–19.1
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 18.5–18.9
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 15.3–16.3
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 16.3–16.6
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

* Date provizorii, consum de energie şi autonomie măsurate în conformitate cu ciclul de testare WLTP.

** Motor electric cu până la 397 kW, în timpul creşterii temporare a performanţei 10 secunde până la 455 kW.

Datele oficiale despre consumul de electricitate şi autonomia electrică au fost determinate în conformitate cu procedura de măsurare obligatorie şi respectă Regulamentul (UE) 715/2007 valabil la momentul aprobării acestora. Cifrele WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale în cazul autonomiei. Pentru automobilele de tip nou testate începând cu 01.01.2021, nu mai există date oficiale conform NEDC, ci doar conform WLTP.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la BMW Auto Cobălcescu.