100% electric. 100% plăcere de a conduce. 100% BMW.

Descoperă gama de modele integral electrice BMW: iX1, i4, iX3, iX, i7.

• Se strecoară aproape în linişte prin oraş şi pe distanţe mai lungi
• Acceleraţie instantanee la plecarea de pe loc
• Plăcerea pură de a conduce – fără emisii locale

Vizitează BMW Auto Cobălcescu, configurează opţiunile preferate, află detaliile despre autonomie şi încărcare şi pentru ce modele poţi accesa ecotichetul în valoare de până la 57.000 lei*.

BUCURIA DE A CONDUCE ELECTRIC.

  • O experienţă de a conduce complet nouă şi plină de emoţii
  • Acceleraţie lină la plecarea de pe loc
  • Dinamică electrizantă cu o senzaţie relaxantă la volan – te deplasezi aproape silenţios

DE CE UN AUTOMOBIL BMW ELECTRIC SE POTRIVEŞTE PERFECT STILULUI TĂU DE VIAŢĂ.

  • Plăcerea pură de a conduce fără emisii
  • Utilitate optimă în fiecare zi datorită autonomiei mari
  • Călătoriile lungi au devenit şi mai distractive – graţie dezvoltării constante a infrastructurii de încărcare

#ELECTRIFYOU

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE ELECTRICE.

Un automobil integral electric (BEV – „Battery Electric Vehicle”, trad. „Automobil cu baterie electrică”) funcționează exclusiv pe bază de electricitate. Prin urmare, acesta nu are un motor electric pentru a-l propulsa. Electricitatea este stocată în baterie. Capacitatea sa determină autonomia modelului electric sau, cu alte cuvinte, distanța care poate fi parcursă cu o singură încărcare a bateriei.
Mulți conducători auto sunt îngrijorați cu privire la autonomie – în majoritatea cazurilor aceste griji fiind nefondate. La urma urmei, în prezent majoritatea BEV-urilor au o autonomie de peste 250 km. Și, în orice caz, 90% dintre conducătorii auto din Germania, de exemplu, călătoresc mai puțin de 100 de kilometri pe zi.
Modele integral electrice sunt ideale pentru utilizatorii care își pot încărca automobilul la domiciliu sau la serviciu. În același timp, se urmărește în mod intensiv extinderea infrastructurii de încărcare. Tot timpul apar stații noi de încărcare în zonele urbane și pe autostrăzi. Aceasta include, de asemenea, un număr mare de stații de încărcare de mare putere pentru o încărcare ultra-rapidă în timpul călătoriei, de exemplu la partenerul nostru IONITY în Europa. În viitor, ca rezultat, călătoriile lungi vor deveni tot mai ușoare.

Un model electric oferă o senzație de condus complet nouă și emoționantă. Datorită cuplului disponibil încă de la pornire, poți descoperi dinamica de condus fascinantă în mod electric și accelerația spontană. În același timp, motorul electric aproape silențios îți oferă o experiență de condus nouă și relaxantă.
Atunci când conduci, un model electirc îți permite să călătorești fără emisii de noxe și, prin urmare, oferă protecție maximă pentru mediul înconjurător.
Un avantaj suplimentar al modelelor electrice este și faptul că acestea sunt în cea mai mare categorie de subvenții și stimulente fiscale specifice fiecărei țări.

Un factor extern important care influențează performanța și capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil știi de la bateria telefonului tău mobil, performanța scade la temperaturi scăzute sau ridicate. În automobilul tău, însă, influența temperaturii este în mare parte minimizată prin intermediul unor strategii operaționale optimizate. Și știai că capacitatea sistemului de stocare oferă și informații despre autonomia ta disponibilă? În afară de temperatură, alți factori care o influențează sunt utilizarea sistemelor pe bază de energie, precum aerul condiționat, greutatea transportată și stilul tău de condus.

Dacă îți lași automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanței, încearcă să menții nivelul de încărcare între 30% și 50% și să lași automobilul într-un loc răcoros și ferit de razele directe ale soarelui pe timpul verii și într-un garaj pe timpul iernii. În plus, automobilul nu trebuie lăsat în priză la încărcat, atunci când este staționat pentru o perioadă mai lungă de timp.

TEHNOLOGIA ÎN PRIM-PLAN.

Descoperă tehnologia de propulsie BMW eDrive integral electrică.

BMW i VISION CIRCULAR.

Re:think, Re:duce, Re:use şi Re:cycle. BMW i Vision Circular a fost conceput respectând principiile economiei circulare. Astfel, acest automobil-concept complet electric şi compact, cu accent pe sustenabilitate şi lux, reprezintă o fereastră spre anul 2040.

Descoperă BMW i Vision Circular acum

Încărcare şi autonomie

Tot ce trebuie să știi despre încărcarea electrică

Indiferent unde te afli şi ce vrei să faci cu automobilul tău electric BMW sau BMW plug-in hybrid – soluţiile de încărcare sunt mereu la dispoziţia ta cu numeroase oferte personalizate pentru încărcare la domiciliu, pe drum şi la birou.

Află mai multe

Vrei să afli mai multe despre autonomia modelelor electrice?

Descoperă mobilitatea fără limite.

Află mai multe

Articole

Bateria - celula viitorului.

Aici este locul în care se creează viitorul. Este o linişte completă, întreruptă doar de zgomotul monoton al dispozitivelor de laborator.

10 mituri și adevăruri despre automobilele electrice.

Nu e o glumă. Tehnologia depășește noi limite.

Află mai multe

Digitalizarea experienței de a conduce: o preocupare constantă.

De la concept la realitate și trenduri de personalizare

Intensificăm activitățile de dezvoltare durabilă.

BMW Group Purchasing intensifică activităţile de dezvoltare durabilă şi deschide calea pentru creşterea viitoare a mobilităţii electrice.

Ne ţinem promisiunile.

500.000 de automobile electrificate ale Grupului BMW pe şoselele din întreaga lume.

Tot ce trebuie să ştii despre încărcarea maşinilor electrice.

Până în 2023, Grupul BMW intenționează să lanseze 25 de modele pur electrice sau plug-in hybrid. Dar cum se încarcă o mașină electrică? Ce trebuie să știi despre tipurile de conectori? Și unde poți găsi o stație de încărcare? Citește mai departe pentru a afla răspunsurile!

Află mai multe

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE AUTONOMIA AUTOMOBILELOR ELECTRICE BMW.

Autonomia unui automobil electric depinde de diverşi factori, cum ar fi stilul de condus, condiţiile de traseu, echipamentele automobilului, condiţiile meteorologice şi sarcina utilă.

La fel ca în cazul automobilelor cu sistem de propulsie convenţional, stilul de condus de asemenea influenţează autonomia unui model electric. Ca regulă generală, un stil de condus anticipativ, relaxat şi constant îţi optimizează autonomia. Dacă, de exemplu, reduci viteza pe autostradă, ca rezultat, poţi creşte în mod vizibil autonomia. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, energia cinetică este convertită în energie electrică şi transferată către baterie – astfel, obţii mai mulţi kilometri de autonomie.

Viteza mare (pe autostradă) reduce autonomia cel mai mult, în timp ce traficul din oraş duce la o autonomie mai mare datorită vitezei mai reduse şi a ratelor mari de recuperare (spre deosebire de automobilele cu motoare cu combustie internă). Mai mult, autonomia este redusă atunci când afară sunt temperaturi scăzute, din cauza utilizării sistemului de încălzire, iar la temperaturi ridicate din cauza funcţionării sistemului de climatizare la capacitate mare. În ceea ce priveşte caracteristicile/echipamentele speciale, alegerea unor anvelope de dimensiuni mari reduce, în general, autonomia (dacă dezavantajul aerodinamic nu este compensat de un design mai închis al roţii). Clasa de rezistenţă la rulare a anvelopelor este de asemenea relevantă pentru autonomie: de exemplu utilizarea unei anvelope de iarnă reduce autonomia în comparaţie cu o anvelopă de vară Label A.

În alegerea modelului, autonomia comunicată se bazează pe ciclul WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”).

WLTP permite calcularea autonomiei în condiţiile de conducere recomandate. WLTP presupune existenţa unui stil de conducere defensiv, cu o combinaţie de rute incluzând străzi din oraş, drumuri rurale şi autostrăzi.

Indicatorul de autonomie îţi permite să estimezi autonomia în cazul condiţiilor tale specifice de condus. Cercul exterior reprezintă valoarea autonomiei calculată pe baza distanţelor liniare (nu harta rutieră reală), în timp ce cercul interior arată valoarea calculată -30% pentru a ţine cont de rutele din viaţa reală.

Modelul tău BMW electric sau plug-in hybrid te poate duce oriunde îţi doreşti.

Zilele în care automobilele electrice erau obligate să oprească la fiecare 100 km pentru reîncărcare sunt de mult apuse. Anxietatea de autonomie a fost înlocuită de relaxarea de autonomie.

Descoperă staţiile de încărcare PlugShare

UN VIITOR ELECTRIC CU ADN SPORTIV.

Consum de energie şi emisii de CO₂.

BMW i7 xDrive60*:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km (WLTP): 18,4 – 19,6
Autonomie electrică în km (WLTP): 591 – 625
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
*Valorile sunt provizorii

BMW iX xDrive50:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 19,8 – 21,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX xDrive40:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 19,3 – 21,0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX M60:
Consum de energie, în kWh/100 km (WLTP): 21,9 – 24,5*
Autonomie electrică în km (WLTP): 502–561*
Emisii de CO2, în g/km: 0

BMW i4 M50:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 18,0 – 22,5
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i4 eDrive40:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 16,1 – 19,1
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i4 eDrive35:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 15,8
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 18,5 – 18,9
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW iX1 xDrive30:
Consum de combustibil, cumulat (WLTP) în l/100: 0,7 – 1,0
Emisii de CO2, cumulate (WLTP) în g/km: 16 – 23
Consum de energie (mixt, WLTP), în kWh/100: 18,0 – 20,9

BMW i3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 15,3 – 16,3
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

BMW i3:
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 16,3 – 16,6
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

* Consum de energie şi autonomie măsurate în conformitate cu ciclul de testare WLTP.
** Motor electric cu până la 397 kW, în timpul creşterii temporare a performanţei 10 secunde până la 455 kW.

Datele oficiale despre consumul de electricitate şi autonomia electrică au fost determinate în conformitate cu procedura de măsurare obligatorie şi respectă Regulamentul (UE) 715/2007 valabil la momentul aprobării acestora. Cifrele WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale în cazul autonomiei. Pentru automobilele de tip nou testate începând cu 01.01.2021, nu mai există date oficiale conform NEDC, ci doar conform WLTP. Pentru mai multe informaţii despre procedurile de măsurare WLTP, accesează www.bmw.de/wltp.

Pentru mai multe informaţii despre consumul oficial de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 ale noilor automobile pentru pasageri consultă „Ghidul consumului de combustibil, emisiilor de CO2 şi al consumului de electricitate ale noilor automobile pentru pasageri”, care este disponibil gratuit la toate punctele de vânzare, Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, şi la www.dat.de/co2


Ecotichet

*Ofertă valabilă prin Programul național de finanțare privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, valabilă de la momentul aprobării bugetului.